BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple kiebrudalná a Google-t

A Bloomberg jelentése szerint az Apple azt fontolgatja, hogy a Google helyett a Microsoftot választja alapértelmezett keresőnek az iPhone-on

A Bloomberg két informátortól úgy értesült, hogy az Apple hetek óta tárgyal a Microsofttal a keresővel kapcsolatban. A Reuters által idézett jelentés szerint az együttműködés még távolról sem biztos és hosszú ideig eltarthatnak az egyeztetések.

A Google és az Apple korábban szövetségeseknek tűntek a Microsofttal szemben, most azonban a két cég számos területen rivalizál. Ilyen az okos telefonok és az operációs rendszerek szektora. A Microsoft mindent elkövet, hogy növelje Bing nevű keresőjének piaci részesedését, amely messze elmaradva a harmadik helyet foglalja el a Google és a Yahoo mögött.

Az Apple amellett, hogy a Microsoft programjára cserélné az alapértelmezett keresőt az iPhone-okon, fontolgatja, hogy hirdetéseket helyez ez mobilkészülékein. Ez a lépés szintén kihívást jelentene a keresési reklámokból élő Google számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.