BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fővárosi Közgyűlés: szavazás félálomban

Ugyanott és ugyanúgy folytatta kaotikus munkáját a Fővárosi Közgyűlés, ahogyan tavaly abbahagyta.

Idei első tanácskozásán ugyanis egy fideszes javaslatra úgy döntöttek a városatyák, hogy a kormánnyal kötendő finanszírozási megállapodásban nem kíván elköteleződni sem viteldíjemelés, sem pedig járatritkítás mellett.

Ez azt jelenti, hogy újra kell tárgyalni a főváros és a kormány közötti szerződéstervezetet, ami 23 milliárd forintos támogatást biztosított volna a BKV működtetéséhez.

A szocialisták szerint azért „ment át” a javaslat, mert az SZDSZ-es Bojár Iván a Fidesszel szavazott. Steiner Pál, MSZP-s frakcióvezető szerint a képviselő azzal védekezik, hogy „elaludt”.

A BKV amúgy is a pártok legfriseb kampánytémája lett. Az MSZP márciustól 50 százalékkal csökkentené a nyugdíjasoknak BKV jegyárait, ez cirka 500 millió forintba kerülne. A Fidesz pedig a bocsánatkérő gesztusként visszavonná a februártól esedékes tarifaemelést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.