BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt van minden idők legnépszerűbb mobil játéka

Huszonöt évvel létrehozása után mérföldkőhöz érkezett a Tetris. A szovjet programozó által készített szoftver minden idők legnépszerűbb mobil játéka.

Adam Sussman, a szoftver jogai birtokló Electronic Arts mobil szektorának alelnöke szerint történelmi pillanat ez a vállalat számára. A Tetrist mostanra több mint 100 milliószor töltötték le fizetős mobilszolgáltatásként. Az eredményt ma jelentik be hivatalosan Montrealban - tudósít az AP.

A Tetrist 1984-ben alkotta meg egy szovjet programozó, népszerűsége pedig a Nintendo Game Boy 1989-es érkezésével kezdett ugrásszerűen növekedni. A szoftverrel azóta is több millióan játszanak számítógépen, konzolokon, a weben és mobil eszközökön.

Alekszej Pajitnov, a Tetris megálmodója úgy véli, a program egyszerű megjelenésével hódít és bár könnyű játszani vele, az igazán jó eredmények eléréséhez sokat kell gyakorolni. Az orosz programozó szerint minden kultúra és minden társadalom fogékony a Tetrisre.

Az Electronic Arts menedzsere szerint a Tetris jelenleg 60 országban és mintegy 60 ezer különböző mobil eszközön érhető el, ezek 20 százalékát az okos telefonok teszik ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.