BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kicselezi az Apple-t a Google

Az Apple egyértelműen a Google tudomására hozta, hogy nem szeretné, ha a cég hangalapú szolgáltatása, a Google Voice az iPhone-on működne. A kereső óriást viszont ez nem igazán érdekli.

A Google Voice többek között kedvezményes nemzetközi hívásokat és hangalapú mailt kínál. Ezt azonban nem teheti meg Apple szoftver boltján keresztül, mivel az iPhone gyártója nem engedélyezte, hogy hálózatán keresztül értékesítsék a programot. Az Apple arra hivatkozott, hogy a Google Voice az iPhone több funkcióját módosítaná, illetve duplikálná.

A Google erre most elkészített egy frissítette verziót, amely praktikusabban használható az Apple telefonján. Ráadásul a Google arra bíztatja a felhasználókat, hogy mobil webböngésző segítségével érjék el a szoftvert, így megkerülhető az App Store.

A Google Voice eddig a BlackBerryn és más, Android alapú telefonokon futott. A mostani lépés az AP szerint tovább növeli a feszültséget a Szilícium-völgy két legértékesebb vállalata között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.