BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína: "Nem korlátozzuk a Google telefont, ha…"

A kínai kormány közlése szerint nem gördítenek akadályt a Google Android operációs rendszerrel működő telefonjának bevezetése elé, ha a cég betartja a törvényeket.

A Google a Kínából ellene induló hackertámadások hatására döntött úgy, hogy elhalasztja az Android telefon bemutatását az ázsiai országban. A kínai informatikai minisztérium ma közölte: nem korlátozza egyetlen operációs rendszer használatát sem, amennyiben az megfelel a jogszabályoknak – írja a PC World.

A szóvivő nem nevezte meg a Google-t nyilatkozatában, amely a kereső óriás felé tett engedékenységre utal. Viszont arra sem tértek ki, hogy az olyan alkalmazások, mint a Google keresőmotorját vagy térkép szoftverét letiltják-e a telefonokon. A kérdés azért érdekes, mert a Google január 14-t követően közölte, hogy többé nem cenzúrázza a google.cn keresési találatait. Az okos telefonokra viszont ezeket az alkalmazásokat általában telepítik.

Kínában egyébként jelenleg is kaphatóak Android-alapú telefonok. Az előfizetők számát tekintve a világ legnagyobbjának számító China Mobile a Dell és a Lenovo Androidos készülékeit is forgalmazza. A kínai Lenovo további, Android platformra épülő telefonok készítését is tervezi, de közlése szerint a Google ügye nem változtat a tevékenységén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.