BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszünteti egyik gyárát a Heineken Románia

Megszünteti hátszegi üzemét a Heineken Románia, az ottani tevékenységet pedig áthelyezi a csíkszeredai, marosvásárhelyi, craiovai és konstancai gyáraiba – jelentette a Krónika a vállalat közleményére hivatkozva.

Mint a társaság közleményéből kiderül: a lépést a jelenlegi gazdasági helyzet tette elkerülhetetlenné, kénytelenek voltak az anyagi nehézségek miatt átgondolni a termelést és megpróbálni megerősíteni a Heineken romániai piaci pozícióját - adta hírül a kronika.ro.

Azonban a hátszegi üzem bezárásával 98 személy marad munka nélkül. A Heineken Románia – a vállalatvezetés közlése szerint – megpróbált segíteni nehéz helyzetbe került alkalmazottain, valamennyien végkielégítésben részesültek, ugyanakkor a sörgyártó létrehoz Hátszeg környékén egy szakmai átképzési központot, ahol az egykori alkalmazottai továbbképzéseken vehetnek részt, a központ szakemberei pedig tanácsokkal is segítik majd további boldogulásukat.

A Heineken Románia valamennyi minőségi kategóriában jelen van a román piacon, olyan márkákat gyárt az országban, mint a Heineken, a Ciuc, a Golden Bräu, a Neumarkt, a Bucegi, a Gösser, a Schossgold, a Silva, a Gambrinus, a Harghita, valamint a Haţegana, illetve importálja az Edelweisst, valamint a Zipfert.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.