BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mexikóban vásárolt be a Heineken

A Heineken NV globális sörgyártó konszern hétfőn bejelentette, hogy 3,8 milliárd euróért megvásárolja a mexikói FEMSA sörrészlegét.

Ezzel a holland sörgyártó konszern uralkodó pozícióra tesz szert a mexikói és a brazíliai piacon. A Heineken szerint a tisztán részvényekben lebonyolódó tranzakció - amely a második negyedévben valósul meg - vállalati értéke 5,5 milliárd euró, ebbe beleértve a nyugdíjkötelezettségeket és a nettó adósságot. is. A FEMSA 14,9 százalékos gazdasági érdekeltséghez jut majd a Heineken-csoportban és tagokat delegálhat a felügyelő bizottságba.

Az AP-nek nyilatkozó elemző szerint a Heineken jó üzletet kötött a vásárlással és ezzel még jobban fókuszál a fejlődő piacokra, amelyek jelenleg működésének 40 százalékát teszik ki. az elmúlt két évben ez a második jelentős Heineken akvizíció, 2008 tavaszán a t Scottish & Newcastle-t vásárolta meg a konszern 10,2 milliárd euróért. A Heineken a világ második legnagyobb sörgyártója az Anheuser-Busch InBev mögött.

A Heineken reményei szerint a két vállalat fúziójával évente 150 millió eurót takarítanak meg 2013-tól. A holland vállalat speciális tulajdonosi szerkezete lehetővé teszi, hogy a Heineken család beleszóljon a cég irányításába. A cég közlése szerint az örökösök már beleegyeztek az üzletbe és szintén áldását adta az akvizícióra a Femsa 39 százalékát birtokló csoport.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.