BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mostantól sztrájk Ferihegyen is

Eredménytelenül zárult a dolgozók és a Malév GH vezetése között zajló tárgyalások hétfői fordulója is, így este 8 órakor sztrájk kezdődött a Ferihegyi Repülőtéren - közölte a szakszervezet.

A dolgozókat képviselő szakszervezet több – mind az új kollektív szerződésre, mind az annak hiányából fakadó veszteségek kompenzálására vonatkozó – javaslattal érkezett az egyeztetésre, a vállalat vezetése azonban rendre elutasította azokat, miközben előremutató javaslatokat továbbra sem tett. Az elkeseredett, megélhetésüket féltő dolgozók azért nyúlnak a sztrájk végső eszközéhez, mert a nyereséges vállalat alkalmazottainak bére újabb megvonások után idén ismét csökken.

A szakszervezet nem tudja elfogadni, hogy az eddigi ínséges évek után tovább csökkenjen a Malév Ground Handling Zrt. dolgozóinak reálkeresete, ezért 2010. január 11-én, hétfőn 20.00 órakor határozatlan ideig tartó sztrájkba kezdett. A szakszervezet továbbra is nyitott a munkaadóval történő konstruktív egyeztetésre - áll közleményükben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.