BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási zuhanás után újabb elbocsátások az Ericssonnál

Az LM Ericsson AB bejelentette: újabb 1 500 alkalmazottjától válik meg, miután a negyedik negyedévben 92 százalékkal csökkent nettó profitja.

Az október-decemberi időszakban az Ericsson 314 millió koronás nyereséget gyűjtött, szemben az előző év azonos időszakában könyvelt 3,9 milliárd koronával. A teljes évben a vállalat 67 százalékos haszoncsökkenést szenvedett el. A 2009-es évben 1 százalékkal mérséklődtek az eladások.

A stockholmi székhelyű vállalat az eredmények hatására kiterjesztette takarékossági programját. Eszerint 2,1-2,2 milliárd dollárnak megfelelő összeget takarítana meg a cég, ehhez a korábban tervezett 5 000 helyett 6 500 fő elbocsátására kerül sor.

Hans Vestberg vezérigazgató az AP által idézett közleményében elmondta: a hálózati eladások több piac csökkenése miatt gyengültek, a cég ennek ellenére megtartotta a részesedését. A Redeye elemzője szerint az eredmények megfeleltek a várakozásoknak, bár inkább azok alsó határához állnak közel.

A konszern mobiltelefonokat gyártó leánya, a Sony Ericsson a múlt héten jelentette be, hogy 167 millió euróra csökkentette veszteségeit a negyedik negyedévben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.