BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vádaskodás, félretájékoztatás, sztrájk – Visszavág a Malév

Vádaskodással és félretájékoztatással próbálja felhívni a figyelmet a LESZ minimális támogatottságú sztrájkjára - álla a Malév közleményében.

A LESZ, látva sztrájkja eredménytelenségét és minimális támogatottságát, tegnap és ma is a Malév GH menedzsmentjét támadó és félrevezető hírekkel próbál némi figyelmet kapni. A mai napon kiadott sajtóközleményében például a tényektől elrugaszkodott módon azt állítja, hogy a sztrájkolók védték meg a Malév-gépeket a szétfagyástól.

A LESZ felajánlotta ugyan a Malév GH vezérigazgatójának a segítséget, hogy leeresztik a vizet a járművekből, de ezt nem ők, hanem a szolgálatban lévő, vagyis a nem sztrájkoló kollégák végezték el!

A szakszervezet a segítségnyújtás helyett a tegnapi napon – a sztrájk minimális támogatottsága miatt – nem sztrájkoló kollégákat próbált rávenni a sztrájkra. A sztrájkolók elhagyva a számukra kötelezően előírt tartózkodási helyet bevonultak egy tegnapi állománygyűlésre, egy másik épületbe, hogy nyomást gyakoroljanak a dolgozó kollégákra.

A mai napon is zavartalan a Malév forgalma, a sztrájk semmilyen formában nem érezhető az utazóközönség számára. A mintegy 240 kolléga közül, mindössze 35-en nem vették fel a munkát, de a korábban sztrájkolók közül is 12-en munkába álltak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.