BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az iPhone volt a legkapósabb okos telefon tavaly

A Gartner ma közölte az okos telefonok operációs rendszereinek eladásait és a cégek részesedéseit. Eszerint tavaly 24,89 millió iPhone szoftverrel futó készülék talált gazdára tavaly.

A most nyilvánosságra hozott adatok ugyan nem a modellekre, hanem az operációs rendszerekre vonatkoznak, az Apple esetében azonban a kettő gyakorlatilag megfeleltethető egymásnak, hiszen csak az iPhone-ok futnak iPhone szoftverrel. A The Register ez alapján leszögezi, hogy a 24,89 darabos eladással az iPhone volt a legnépszerűbb okos telefon tavaly.

Igaz, az Apple piaci részesedése még így is csak 14,4 százalék, ezzel a harmadik globális szinten. A listát a Nokia által gyártott és számos készüléken futó Symbian vezeti 46,9 százalékkal. A második a Research In Motion (RIM) által fejlesztett és a Blackberry modelleket hajtó operációs rendszer, 19,9 százalékkal. A Windows Mobile 8,7 százalékot tudhat magáénak, a Linux 4,7 százalékot, a szintén Linuxra alapuló, de a Google által kifejlesztett Android pedig 3,9 százalékot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.