BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buffett kínai autókkal nyomul

Egy Warren Buffett által támogatott kínai autóipari vállalat jelentősen növeli exportját és nyugat-európai szerepét.

A BYD Co Ltd. növekvő globális keresletre számít, ezért jelentősen, 5-10 százalékra emeli exportjának mértékét. Az autókat és akkumulátorokat gyártó kínai vállalat a Reuters jelentése szerint Warren Buffett támogatását élvezi.

Paul Lin, a vállalat marketing osztályának vezetője közölte: a BYD tavaly az általa gyártott 450 ezer autónak mindössze 2,2 százalékát exportálta. Az idei évben a tervek szerint 800 ezer gépkocsi hagyja el a kínai gyár futószalagját és ennek 5-10 százalékát külföldön értékesítik. Lin leszögezte, hogy tavaly a kivitel a válság hatására nem haladta meg a 2008-as szintet, idén azonban jelentősen növekszik majd.

A BYD akár már ebben az évben megkezdheti az elektromos autók exportálását az Egyesült Államokba, jövőre pedig Nyugat-Európába tör be környezetkímélő modelljeivel. A hongkongi vállalat bízik abban, hogy A-besorolású részvényeit még ebben az évben jegyeztetni tudja a senzeni tőzsdén, hogy ezzel finanszírozhassa expanziós törekvéseit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.