BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Danubius: jobb eredmény a vártnál

A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. 2009. negyedik negyedévében 1,55 milliárd forint veszteséget könyvelt el, 32 százalékkal kevesebbet 2008 utolsó negyedévénél.

Az éves veszteség 394 millió forint lett, a 2008-as 200 millió forint után. A cég hétfőn a BÉT honlapján közölt IFRS, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok szerint elkészített jelentése alapján a társaság működési eredménye a negyedik negyedévben mínusz 1,2 milliárd forint volt, míg az egész múlt évre számítva 1,13 milliárd forint működési nyereséget mutatott.

A szállodai csoport összes bevétele 9,34 milliárd forint volt tavaly a negyedik negyedévben, és 43,5 milliárd 2009 egészében, a negyedéves bevétel 17 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, az éves 7,7 százalékkal marad el a bázistól.

Az árbevétel valamivel elmaradt az elemzők várakozásától, az eredmény valamivel jobb lett a vártnál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.