BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy 7 évvel ezelőtti műsor miatt sötétítik el a TV2-t

Most ért véget a médiahatóság és az TV2 pere egy hét évvel ezelőtti ügy kapcsán. Az ORTT 91 perces elsötétítésre ítélte a csatornát - írja a kreativ.hu.

Az ORTT-nél egy néző panaszolta be A katona című, Kurt Russell főszereplésével készült amerikai filmet, amit a tévé 2001-ben este nyolctól, 16-os figyelmeztetéssel adott le, holott erőszakos jelenetei miatt csak 18-as korhatárkarikával lehetett volna csak leadni, este 11 után.

Akkor az ORTT 62 millió forintra büntette a TV2-t, a tévé azonban 2003-ban megismételte a bakit. Akkor kilenctől adták le Paul Anderson moziját, változatlanul 16-os karikával - írja a kreativ.hu.

A médiahatóság ezután már nem pénzbüntetésre ítélte őket, hanem elsötésítésre, amit a csatorna természetesen megtámadott a bíróságon. A per most ért véget, a TV2-nek végre kell hajtania a 91 perces elsötétítést.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.