BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megadta magát az Amazon – Jönnek a drágább e-könyvek

Az Amazon beadta a derekát a Macmillannek és a könyvkiadó kérésének megfelelően emeli az elektronikus kötetek árát.

Az Amazon az Apple iPad megérkezésével új és veszélyes riválisra akadt. Eddig a cég Kindle nevű e-olvasója uralta a piacot, amelyhez a felhasználók az Amazon elektronikus könyvtárában vásárolhattak olvasnivalót, többnyire 9,99 dollárért. A helyzet azonban az Apple bejelentésével változott, Steve Jobs cége ugyanis engedi, hogy a kiadók maguk szabják meg az e-könyveik árait, az Apple pedig egységesen 30 százalékot von le magának.

A Macmillan egy ideje küzdött a magasabb árakért és most sikerült is elérnie. Az Amazon közölte, hogy a kiadó által jegyzett könyveket 12,99 és 14,99 dollár közötti áron forgalmazzák a jövőben.

Mint arról a Daily Mail beszámol, az Amazonon egyre nagyobb a nyomás, mivel a kiadók nagyobb hasznot szereznének elérni, az Apple pedig rugalmas árszabásával elhalászhatja az új piaci szereplőket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.