BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Nem égeti a pénz a zsebünket" - Mire készül az Apple?

Az Apple egyik vezető menedzsere úgy nyilatkozott, hogy az Apple nagyvállalatokat tekint át és potenciális célpontokat keres egy nagy akvizícióhoz.

Tim Cook egy konferencián elmondta, hogy az Apple jellemzően tehetséges és technológiailag fejlett kiscégeket vásárol fel, ugyanakkor stratégiájuk részeként nagyobb vállalatokat is szemügyre vesznek. A óriásvállalat menedzsere elmondta: eddig egyetlen nagyobb cég sem felelt meg az Apple követelményeinek - tudósít a Reuters.

Cook úgy fogalmazott: a pénz nem égeti a zsebüket, ezért nem tesznek meg olyan lépést, ami nem egyértelműen hasznos a befektetők szempontjából. A menedzser ugyanakkor hozzátette, hogy nem ijednek meg egy nagyvállalat esetleges megszerzésétől sem.

Az Apple mintegy 40 millió dollár értékű készpénzzel és részvénnyel rendelkezik, a befektetők pedig azon tűnődnek, mit kezd a cég ezzel a jelentős forrással. A közelmúltban két kisebb vállalatot vásároltak fel: a mobil reklámmal foglalkozó Quattro Wireless-t, valamint a zenei szolgáltatásokat nyújtó Lalát.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.