BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Panaszok a Google ellen

Internetbiznisz. Az Európai Bizottság három cég panasza nyomán arra kérte a Google-t, tisztázza, miként működteti internetes keresőmotorját, és hogyan értékesíti a keresésekhez kapcsolódó hirdetéseket.

A panaszosok részben a hirdetések árazását, részben azt kifogásolják, a Google a keresések során „eltünteti” a számára konkurenciát jelentő oldalakat. Az amerikai cég megalapozatlannak tartja a vádakat, és azt hangsúlyozta, az ellene fellépő vállalatok közül kettő szoros kapcsolatban áll a Microsofttal.

A két informatikai óriás közötti verseny a piacon azt követően éleződött ki, hogy a Microsoft tavaly tízéves megállapodást kötött a Yahoo!-val. A Google esetében formális vizsgálat megindításáról egyelőre nincs szó, a Microsoft viszont már többször összeütközésbe került az uniós versenyügyi hatóságokkal; a bírságok tekintetében rekordernek számít.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.