BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szupernet a Kálvin tértől a Szabadság térig

A Vodafone mobilinternet-hálózata a jövőben 100-150 bázisállomással bővül.

Közép-Európa eddigi leggyorsabb mobilinternet-hálózatát építi ki Budapest belvárosában a Vodafone Magyarország. Mától a Duna-korzón, áprilistól pedig a belváros új főutcáján, a Kálvin tértől a Szabadság térig húzódó 3,3 kilométeres sétálószakaszon teszi elérhetővé a rendszerében internetezőknek a 21 megabit/s letöltési sebességet – jelentette be Beck György vezérigazgató.

A harmadik generációs mobilhálózatok jelenleg jellemzően 3,6, 7,2, illetve 14,4 megabites sebességűek. A most bejelentett sebességgel másodpercenként hozzávetőlegesen ezeroldalnyi szöveg tölthető le a világhálóról. Ez a sávszélesség már a nagy felbontású videók megtekintését, az online játékok használatát is élvezhetőbbé teszi.

A premieren részt vevő Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere a fejlesztés kapcsán kiemelte: a belvárosi helyszín kiválasztását Magyarország jövő év első felében aktuális uniós elnöksége is indokolja. A fél év alatt számtalan európai delegátus lakik és dolgozik majd az ottani szállodákban, irodaházakban, nem mindegy, milyen tapasztalatokat szereznek a város technológiai felkészültségéről. 
 
„Előfizetőink igénye mind adatmennyiség, mind letöltési sebesség tekintetében folyamatosan nő, ennek kielégítését segíti a forradalmi 21 megabites mobil sávszélesség bevezetése.” – mondta Beck György. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója aláhúzta, hogy a Vodafone kitűzött célja a mobilinternet területén a leggyorsabban fejlődő és leginnovatívabb vállalattá válni. „Folyamatos fejlesztéseinkkel, amelyeknek újabb mérföldkövéhez érkeztünk el a 21 megabites  sebesség bevezetésével, közel állunk ahhoz, hogy megvalósítsuk ezt. Hiszünk abban – és a mobil internetes szolgáltatásaink iránti egyre fokozódó igény is ezt mutatja –, hogy a helytől és eszköztől független internet hozzáférés rövid időn belül a felhasználók természetes elvárásává válik.”
 
„A Belváros Budapest központja, a kulturális és üzleti élet különösen fontos színtere, és a Magyarországra látogató külföldiek is nagy előszeretettel jönnek el hozzánk. Arra törekszünk évek óta, hogy a Belváros ne csupán egy kerület legyen, hanem valódi közösségi tér az itt élők és idelátogatók számára. Ezt kívánjuk megteremteni a hamarosan elkészülő Belváros új Főutcájával, ahol a tereket, utcákat éppen a közösségi élet teszi majd pezsgővé, sokszínűvé. Úgy gondolom, ehhez járul hozzá most ez az új belvárosi szolgáltatás is. Az internet használata ma már sokak számára természetes, s ezért örülünk annak, hogy a Vodafone a szupergyors mobil internet hozzáférést először a kerületünkben biztosítja” – mondta Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.