BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb modelljét hívja vissza a Toyota

A japán Toyota autógyár szombaton újabb járművek visszahívását jelentette be.

A cég közleménye szerint összesen mintegy 10 ezer négykerék-meghajtású platós dzsipet hívnak vissza üzemeikbe a járművek első hajtótengelyének hibái miatt. A Toyota az utóbbi időben több millió személygépkocsit hívott vissza a fék-, illetve gázpedálok hibái okán - közölte a HírTV a Független Hírügynökség értesülése alapján.

Az újabb visszahívás a platós, négykerék-meghajtású, 2010-es Tacom dzsip modelleket érinti, amelyeket főként az amerikai piacon értékesítettek. A visszahívott kisteherautók hibája az első hajtótengelyben van, amelyen a gyártás közben repedések keletkezhettek - olvasható a Toyota közleményében.

A japán autógyár az utóbbi hónapokban több mint 8,5 millió járművét hívta vissza az üzemekbe az érintett típusok fék-, illetve gázpedál-hibái miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.