BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Qualcomm bízik a jövőben

A mobil eszközök chipjeinek gyártására szakosodó Qualcomm felemelte a második negyedévre vonatkozó kilátásait és a jó hír hatására emelkedett részvényeinek árfolyama is.

A vártnál jobb eladási adatok hatására a Qualcomm a korábbi 49-53 cent helyett most 56-58 centes részvényenkénti profitot vár a következő negyedévben. A cég januárban még elszomorította a befektetőket az előrejelzésével, mostanra viszont már egyértelműen a mobilágazat gyorsabb talpra állásában reménykedik.

Paul Jacobs vezérigazgató a Reuters jelentése szerint elmondta: a licence bevételek, valamint a termék mix és –volumen kedvező alakulása a korábbi legmagasabb várakozásoknál jóval magasabb profitot irányoz elő.

A ma meghirdetett várakozás a Thomson Reuters elemzőinek prognózisát is felülmúlta és a cég részvényeinek árfolyama 9 százalékkal emelkedett a hír hatására. A Qualcomm 2,55-2,66 milliárd dolláros árbevételt vár a második negyedévben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.