BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áprilistól jönnek a 3D-s tévék

Április elején már a magyarországi elektronikai szakkereskedésekben is megjelennek a nagy elektronikai márkák – LG, Panasonic, Philips, Samsung – első háromdimenziós (3D) tévéi.

A legolcsóbb modellek ára félmilliónál kezdődik, de egyes képernyőméretekért milliós összeget is fizethetünk. Az idén és jövőre inkább csak az újdonságokért rajongókra számíthatnak a kereskedők.

Egyelőre nincs 3D-s tévéadás, így elsősorban az erre a technológiára készült filmek és játékok nézhetők a készülékeken.

A tévégyártók nagy reményeket fűznek az idei focivébé által támasztott kereslethez. Szakértők szerint ugyanakkor az idén és jövőre inkább csak az új technológiákért rajongókra számíthatnak a kereskedők és a gyártók, az azt követő években viszont a verseny erősödése és az árak esése miatt szélesedhet a vevőkör.

Középtávon viszont az elemzők egy része a háromdimenziós technológia hatását az iparág fejlődésére egyenesen azzal veti össze, amit annak idején a fekete-fehér technológiáról a színesre való átmenet jelentett.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.