BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bioalga-üzem létesülhet Magyarországon

Algakutatási centrum és Európában újszerű bioalga üzem létrehozását célozza a Green Capital, a Győri Szeszgyár és az INTELCOM Mérnöki Kft. által kedden aláírt szándéknyilatkozat.

A tervek szerint az algatechnológia segítségével Magyarországon is nagyüzemi mennyiségben állíthatnak elő bioüzemanyagot, valamint értékes kozmetikai- és gyógyszeralapanyagokat.

Az algatechnológia számos előnyének egyike, hogy az alga biomassza előállítása esetén nincs szükség az értékes termőföldre. Így az eddig élelmiszer, vagy mezőgazdasági termék előállítására alkalmatlan területek is hasznosíthatóvá válnak.

Mivel az alga előállításához vízre, napfényre, és szén-dioxidra van szükség, az így nyert biomassza a benne lévő értékes, kinyerhető termékek (gyógyszer- és kozmetikai alapanyagok, bioüzemanyag alapanyagok stb.) mellett mint energiahordozó is sokszorosan megújuló energiának számít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.