BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkapkodták a magyarok „puha aranyát”

Az ITD Hungary szervezésében idén is 5 magyar cég mutathatta be termékeit a MIFUR nemzetközi szőrmeipari szakkiállításon, ahol akkora volt az érdeklődés a „puha aranynak” is nevezett termékek iránt, hogy a második napon már csak rendelést tudtak felvenni. Ezzel párhuzamosan a CeBIT hannoveri kiállítására 16 hazai cég látogatott el olyan egyedi termékekkel, mint az interaktív bárpult, padlóvetítéses mobil és tábla.

A magyar cégek idén is meg akarták hódítani a külföldi piacot, így olyan termékekkel rukkoltak elő a CeBIT-en, mint a szabadtéri lézeres adatátviteli eszközök, valamint a mesterséges intelligencia alapú szoftverek.
Nagy érdeklődést keltettek még a hazai standon a plazma és LED falak, és az egyedülálló holografikus megjelenítők és érintőfóliák.

A Március 2-án megnyílt hannoveri kiállítás, kiemelt partnere idén Spanyolország lett. A vásárt Angela Merkel német kancellár mellett José Luis Rodríguez Zapatero, Spanyolország miniszterelnöke nyitotta meg. Európa legnagyobb ICT kiállításán, az eddigieknél valamelyest kevesebben, mindössze 4157 vállalat képviseltette magát. Az eseményen idén először a Google is részt vett.

Ami a MIFUR hazai sikereit illeti, említésre méltó, hogy idén a Nemzetközi Szőrmeszövetség külön kiemelte, és méltatta azt az EU-ban egyedülálló kezdeményezést, hogy a magyar cégek összefogva jelennek meg közös standon az hazai ágazatot képviselve.

A cégek napi közel 50 tárgyalást folytattak, aminek a következtében már a második nap szőrén-szálán eltűnt a hazai készlet, sőt a vásár utolsó napjára, már csak a jövő évre tudtak felvenni rendelést a szőrmékből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.