BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kit imádnak a legimádottabb vállalatvezetők?

A Fortune minden évben elkészíti a legkedveltebb cégek listáját. Idén ezeknek a cégeknek a vezetőit kérdezte meg arról, ők melyik vezérigazgatót tartják a legtöbbre?

A huszadik legkedveltebb Cisco vezére, John Chambers például Jeff Immeltet, a General Electric első emberét becsüli a legtöbbre, mert – mint a lapnak elmondta – a GE jól helytállt a nehéz időkben és ez  mutatta meg igazán a vezér képességeit.

Az American Express vezére, Ken Chenault Warren Buffettet nevezte meg, aki szerint ötvözi az üzleti készséget az intellektussal és a kapcsolatteremtéssel. A vállalatok közül viszont az Apple-t említette, mert a cég a hiperkompetitív ágazatban is élénk és hangulatos kereskedelmi hálózatot alakított ki.

Howard Schultz, a Starbucks vezére Alan Mulallyt tartja példaképének, akinek vezetői ügyessége lehetővé tette, hogy cége, a Ford megelőzze a GM-et és a Chryslert.

Nortbert Reithofer, a BMW vezetője is Steve Jobs teljesítménye előtt hajt fejet, mint mondja az egész világ lélegzetvisszafojtva az iPad megjelenését – ez brand menedzsment a javából.

A 3M vezetője, George Buckley Nolan Archibaldot, Black & Decker vezérét tartja nagyra, mivel szerint ő egy személyben teremtette újjá a céget. A cégek között a UPS-t emelte ki, amelynek megbízhatósága nem változott az évek során.

Chew Choon Seng, a Singapore Airlines vezére A. G. Lafley-t, a Procter & Gamble visszavonult vezetőjét nevezte meg, aki érzése szerint hosszútávú igényeket figyelembe véve, a fogyasztóknak megfelelően alakította át a vállalatot.

Bob McDonald, a Procter & Gamble jelenleg vezére viszont az IBM-et nevezte meg, mert a cég a 2004-es cunami idején nem csak pénzt küldött, hanem technikai tudását is latba vetette a segítség érdekében.

Brian Dunn, a Best Buy első embere a szintén a megkérdezettek között szereplő John Chamberst nevezte meg, aki 14 éve dolgozik a Ciscónál és számtalan változáson vitte keresztül a céget.

Jim Sinegal, a Costco vezére pedig szintén Buffett cégét, a Berkshire Hathawayt nevezte meg, mert véleménye szerint jól átlátják a komplex helyzeteket – ez is az oka annak, hogy Sinegal saját részvényén kívül csak Berkshire-t tart.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.