BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitálalt a BKV-ról a volt beszerzési vezérigazgató

Két-három hetente kapott „politikai” kéréseket Regőczi Miklós, a BKV volt beszerzési vezérigazgatója – olvasható a Népszabadságnak adott interjújában.

Két-három hetente kaptam egy-egy „politikai” kérést – mondta a Népszabadságnak Regőczi Miklós, a BKV volt beszerzési vezérigazgatója. Az ex-vezető szerint ő azért „csak” ennyit kapott, mivel nem rendelkezett sok és könnyen kiadható pénzügyi kerettel.

Regőczi Miklós elmondása szerint a BKV műszaki területén előfordult, hogy a vállalkozó olcsó ajánlattal nyert, amely összegnek a kétszeresét fizették ki pótmunka címén. Példaként említette Regőczi a 4-es metró Rákóczi téri állomásának újraterveztetését, amelyet azért kellett elvégeztetni, mert a lakók tiltakoztak a fák kivágása miatt. Mint kiderült, szó sem volt semmilyen valódi lakossági tiltakozásról, ez csak ürügy volt, hogy 600 millió forintot kérhessenek az állomás átterveztetéséért.

A sumákolás a BKV-nál persze nem újdonság, Regőczi elmondása szerint ugyanis 2007 előtt is bevett gyakorlat volt, például 2006-ban előfordult olyan, amikor egy vállalkozónak a havi egymilliós bérleti díj helyett csak 150 ezret kellett fizetnie, a szerződés pedig 15 évre szólt.

Regőczi elmondása szerint a BKV valójában az elmúlt időszakban az MSZP–SZDSZ-koalíció kifizetőhelyeként működött. A volt beszerzési igazgató szerint azonban ez nem újdonság, hiszen ez a jelenség minden állami és önkormányzati cégre igaz – nemcsak az elmúlt időszakban, hanem az elmúlt 20 évben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.