BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Wikipedia, YouTube, Twitter - Sorra dőltek ki a portálok

Ez a hát a legnépszerűbb portálok gondjairól szólt. A YouTube, a Twitter és a Wikipedia is hosszabb-rövidebb időre működésképtelenné vált.

A YouTube csütörtkön körülbelül egy órán keresztül nem volt elérhető, ugyanakkor a felhasználók szerint a beágyazott videókat ekkor is működtek. A tulajdonos a Google az AFP-vel csak annyit közölt, hogy technikai hibáról van szó, de nem részletezte az okot. A YouTube egyébként ebben a hónapban már csődöt mondott egyszer, március 2-án szintén egy időre leállt a világ legnépszerűbb videómegosztója – jelenti a NewsFactor.

A Wikipedia szintén csütörtökön állt le, de ebben az esetben világos a jelenség oka. A közösség által szerkesztett lexikon európai szerverét túlterhelték. A portál védelmi mechanizmus ebben az esetben automatikusan lekapcsolja azokat a szervereket, amelyeknek árthat a leállás. A Wikipedia ilyenkor a rutin szerint Floridába irányítja a teljes forgalmat, de ebben az esetben a vészforgatókönyv sem működött, ennek ellenére a leállás csak egy órán keresztül tartott.

A Twitter a múlt héten 30 percig nem volt elérhető, a felhasználók a jól ismert "Fail Whale" képernyőt láthatták. A mikroblog oldalt gyakran túlterhelik, a néhány perces leállások megszokottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.