BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bepereli volt cégét a Fujitsu leváltott elnöke

A Fujitsu elnöke pert indított egykori saját cége ellen, amiért annak vezetése tavaly lemondásra kényszerítette.

A Fujitsu azért bocsájtotta el Kuniaki Nozoét tavaly szeptemberben, mert állítólag  kapcsolatok fűzték egy "kétes hírnevű" vállalathoz. Nozoe kártérítésért indított pert, egyben azt is kérte, hogy a volt cége által elszenvedett veszteségek miatt annak menedzserei  ellen is indítsanak eljárást.

A Fujitsu közölte, hogy a következő hatvan nap során fontolóra veszi a menedzserek elleni per indítására irányuló kérelmet. Nozoe jogi képviselői a BBC jelentése szerint azzal érvelnek, hogy az ügy a Fujitsunak 5 milliárd jenbe (53,1 millió dollár) került a késedelem miatt, amely internetes szolgáltató leányvállalata, a Nifty Corporation eladása során keletkezett. A cég múlt szeptemberen azt jelentette be, hogy Nozoe lemondott, de a múlt hónapban beismerte, hogy a menedzsment távolította el a vállalat éléről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.