BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak a Duna Televízióra nem érkezett panasz a médiahatósághoz

A korábbi években megszokotthoz képest – dacára a választási kampánynak – az idei első negyedévben sokkal kevesebb panaszos beadvány érkezett az Országos Rádió és Televízió Testület Panaszbizottságához a köz- és kereskedelmi médiaszolgáltatók műsorszámaival szemben – derül ki a testület ma közzétett beszámolójából.

Az ismert politikai szervezetek közül csak a Jobbik Magyarországért Mozgalom terjesztett elő panaszokat, összesen nyolcat. Más párt nem jelentkezett panasszal. Ez a körülmény értékelhető úgy, hogy a műsorszolgáltatók viselkedése a kampányban többségében megfelelt a pártok elvárásának – áll az ORTT közleményében. A nézőktől és hallgatóktól összesen nyolc beadvány érkezett, tíz a civil szervezetek részéről, kettőt pedig „egyéb” kategóriába sorolt a bizottság.
 
Figyelemre méltó tény, hogy az összesen huszonnyolc panaszból egyetlen egy sem érintette a Duna Televízió Zrt.-t, azaz sem politikai párt, sem magánszemély, sem társadalmi szervezet nem kifogásolta az adó műsorszámait. Annak ellenére sem, hogy a csatorna jelentős terjedelemben foglalkozott hír- és elemző műsoraiban a választási kampánnyal, a pártok terveivel és elképzeléseivel, a politikai küzdelmek alakulásával a választás első és második fordulójában.
 
A panaszbizottság jelentése tehát visszaigazolni látszik a köztelevízió törekvésének sikerességét, miszerint kiemelten ügyelt a politikai versenybe beszálló pártok kiegyensúlyozott és a közszolgálati normáknak megfelelő, korrekt, tisztességes szerepeltetésére.
 
Szabó Béla, az ORTT Panaszbizottságának soros elnöke szerint idén összességében is feltűnően kevés panasz érkezett, ami szerinte azzal magyarázható, hogy megszokták egymást a partnerek. A műsorszolgáltatók pedig vélhetően az eddiginél is jobban ügyeltek a pártok igényeire, a politikai erők kiegyensúlyozott bemutatására. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.