BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Edzette a válság a Molt

Az előző évinél 9 százalékkal kisebb, 3535 milliárd forintos árbevétel mellett is a legnagyobb forgalmú hazai társaság maradt 2009-ben a Mol csoport.

Tegnapi közgyűlése beválasztotta az igazgatóságba Járai Zsigmondot, Parragh Lászlót és Martin Romant. A vezetés 18 hónapra és az alaptőke legfeljebb 25 százalékáig terjedő részvény-visszavásárlási jogot kapott, az osztalékot ismét eredménytartalékba helyezik. Nem szavazhatott a részvénykönyvbe még nem bejegyzett, 21,2 százalékos Mol-tulajdonos, az orosz Szurgutnyeftyegaz.

A Mol számára 2009 fő eseménye az INA horvátországi leányvállalattal való partnerség magasabb szintre emelése volt. Ennek révén újabb térségekben erősödött, kibővült termelési és finomítási portfóliója is. Ez újabb optimalizálási feladatot jelent, de szinergiákat is ígér. Több mutatóján – EBIDTA, cash flow, eladósodottság – javított a Mol.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.