BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elszomorította a befektetőket az Ericsson

A távközlési berendezéseket gyártó Ericsson svéd vállalatcsoport az idei első negyedben a profitja és forgalma csökkenéséről számolt be.

Az Ericsson üzemi nyeresége – nem számítva a vegyes vállalatokat és a strukturaváltási költségeket – 4,5 milliárd svéd korona volt (625 millió dollár), az egy évvel korábbi azonos időszakban feljegyzett 4,7 milliárd koronával szemben – jelenti a BBC.

Ugyanakkor az idei első negyedben a cég értékesítési forgalma 45,1 milliárd korona volt, ami 9 százalékos csökkenést jelez a tavaly azonos időszakban mért adathoz képest. Thomas Langer, a West LB elemzője a pénzügyi eredményeket kommentálva úgy vélte, hogy ez gyenge évkezdetet jelez. Az értékesítés kissé csalódást keltett, de a második félév várhatóan jobb eredményt hoz majd.

Az Ericcson egyébként a múlt hónapban jelentette be, hogy összesen 1,8 milliárd dollár értékben kötött szerződést a China Unicommal és a China Mobile-lal. Így a svéd cég a világ legnagyobb mobilszolgáltatóját, a China Mobile-t látja el a hálózatának bővítését segítő eszközökkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.