BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégis fizetnek - Megadta magát az utasok dühének a fapados társaság

Az ír fapados légitársaság vezére délelőtt még erőteljesen közölte, hogy csak a jegy árát fizetik ki az izlandi hamu miatt hoppon maradt utasoknak. Mostanra azonban beadta a derekát a Ryanair.

A Guardian tudósítása szerint a politikusok és fogyasztóvédelmi csoportok nyomására változtatta meg véleményét a Ryanair. A módosított álláspont szerint a fapados társaság kifizeti a járattörlésekkel kapcsolatos "reális költségeket".

A Ryanairnél mintegy 1 millió utast érintett az izlandi hamu miatti légtérzár és becslések szerint körülbelül 400 ezer utas szállás-, illetve étkezési költségét kell állnia a cégnek. Michael O’Leary, a vállalat vezére ma délelőtt még azt üzente, hogy a bíróságon találkozik bárkivel, aki a jegyár feletti költség fedezését várja a cégtől. A menedzser úgy nyilatkozott: nonszensz, hogy egy olcsó repülőjegy után több ezer fontot fizessen ki a légicég.

Az Európai Unió szabályozása szerint a járatok törlésekor az üzemeltetőnek ellátást és szükség esetén szállást kell biztosítania a földön maradt utasoknak. A Ryanair továbbra is kiáll az álláspontja mellett, miszerint indokolatlanul magas összegeket fizettet ki velük Brüsszel ilyen esetekben, míg a rivális közlekedési eszközökre enyhébb szabályozás vonatkozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.