BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megugrott a Puma!

Megugrott a Puma profitja az első negyedévben annak ellenére, hogy a bevételek valamelyest csökkentek.

A világ harmadik legnagyobb sportszergyártója az Adidas és a Nike után 83,1 millió euró adózott eredményre tett szert az egy évvel korábbi 5,6 milliót követően, az üzemi eredmény 119 millió euróra emelkedett 4 millióról, miközben a globális eladások 2,1 százalékkal 683 milliárd euróra csökkentek 697 milliárdról.

A csökkenés elsősorban Ázsiában, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában következett be, míg Amerikában közel hét százalékkal nőttek a bevételek. A termékcsoportokat tekintve a lábbelik és kiegészítők forgalma csökkent, míg a ruházati termékeké nőtt.

A társaság szerdai közlése szerint a jó eredmény elsősorban az átfogó szerkezetátalakítási programnak, a hatékonyság növelésének köszönhető, amelynek nyomán az év hátralevő részében szerény kétszámjegyű növekedés várható a bevételekben, és ugrásszerű növekedés a profitban. Sokat remélnek a társaságnál az Afrikában júniusban rendezendő labdarúgó világbajnokságtól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.