BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megújulhat a Blaha Lujza tér, a forgalmi rend is változhat

A tervek szerint jövő tavaszra megújulhat a fővárosi Blaha Lujza tér; a több mint 100 millió forintos beruházást a volt sajtószékház helyére luxusszállót és üzletközpontot építő cég finanszírozza - írta pénteki számában a Népszabadság.

Az építtető Ablon ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, hogy hogy már három-négy éve felvetette az épület előtti tér megújítását, de az időközben egyértelművé vált, hogy a munkálatokhoz sem fővárosi, sem kerületi önkormányzati forrást nem remélhetnek.

Az ingatlanfejlesztő cég elképzelései szerint az Europeum néven megépült új házuk előtti ötezer négyzetméteres teret, ami a Blaha teljes területének kétharmada, újra kell formálni. A szakhatósági, önkormányzati és fővárosi bizottsági jóváhagyásra váró terv szerint a területet sokkal átjárhatóbbá és átgondoltabbá lehet szabni.

Az új terv lényege a teljesen nyitott térszerkezet, amitől az egész terület jóval nagyobbnak tűnik, mint most.

A Népszabadság szerint az Europeum és a Corvin Áruház előtt húzódó út, ami valójában a Népszínház utca folytatása, kiemelt gyalogosátkelővel lesz ellátva, hogy lassítsák az autóforgalmat. A meglévő negyven parkolóhely felét megszüntetik, hiszen az új épület alatti parkolóházban jóval több hely van, ahová az utcai díjnál olcsóbban lehet betérni.

Ha a hozzájárulásokat megkapja a terv, akkor már ősszel elkezdődhetnek a munkálatok, és legkésőbb jövő tavaszra-nyárra elkészülhet a tér. A Blaha megújítása később, a Corvin Áruház átépítése után az ottani térfélre is átterjed majd. A tervekben szerepel a Márkus Emília utca megnyitása a Rákóczi útra, lehetővé téve ezáltal a balra kihajtást, ami a mostani zsákutcából nem lehetséges - tudta meg a Népszabadság Gergely Ferenctől, az Ablon projektvezetőjétől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.