BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Moszkvai bíróságtól vár megoldást az EMFESZ

Okafogyottá válhatnak az EMFESZ tulajdonváltásával kapcsolatos perek, ha a moszkvai választott bíróság jogszerűnek mondja ki a magyar gázkereskedő eladását, legalábbis ezt reméli Góczi István ügyvezető igazgató, aki az ügyletet lebonyolította.

Április 26-án a RosGas AG mint felperes, keresetet nyújtott be a korábban kiválasztott, moszkvai döntőbírósághoz annak érdekében, hogy mondják ki: érvényes volt az EMFESZ 2009. április 29-i eladása, amit az alperes, és volt tulajdonos, Mabofi Holdings jogszerűtlennek minősít. Góczi István 4-6 hónapon belül remél pozitív döntést, amely által okafogyottá válhatnak az ügyben több bíróságon is folyó perek. A moszkvai döntőbíróságot az eladó Mabofi részéről Góczi István válaszotta ki, ugyannak a meghatalmazásnak a felhasználásával, amelynek érvényességét a Mabofi nem ismeri el.

Az EMFESZ tegnap beadta az adásvétel miatt önrevíziózott, 2008-as, már auditált mérlegét a cégbíróságra, könyvvizsgálói záradékkal kiegészítve. Eszerint egyébként a kft. 42 milliárd forintos tőkeemlésre kényszerül, hogy megfeleljen a törvényi előírásoknak.

Érdeklődésünkre Karikás Dávid, a Mabofi képviselője közölte, hogy cége még nem kapott értesítést a keresetlevélről, amint megkapják, reagálnak rá.

Részletek a hétfői Világgazdaságban. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.