BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

26 milliárd forint a Malév vesztesége, 2012-re nyereséget várnak

A Malév Zrt. éves rendes Közgyűlése a mai napon elfogadta a légitársaság 2009. évi beszámolóját és üzleti jelentését, valamint három éves stratégiai tervét, amely 2012-re 25 millió euró üzemi nyereséggel számol.

A Malév Zrt.-t Közgyűlése elfogadta a légitársaság 2009. évi beszámolóját és üzleti jelentését, amely szerint a vállalat a 2009. évi adózott eredménye 24,84 milliárd forint veszteség. A 2009. évi összevont (konszolidált) adózott eredmény pedig 26,82 milliárd forint veszteség volt.

A Közgyűlés elfogadta a Malév három éves üzleti stratégiáját is, amelyben 2012-re 25 millió eurós üzemi nyereség elérése a cél. A három éves tervben költségcsökkentés, hatékonyságnövelés, valamint az átalakítások folytatása és a bevételek növelése szerepel. Három év távlatában 48,8 millió euró költségcsökkentés a terv.

A Közgyűlés továbbá módosította a Malév Zrt. alapszabályának egyes pontjait, tekintettel az állami tulajdonlásra, és elfogadta a társaság Javadalmazási Szabályzatát. Az alapszabály-módosítások célja az irányadó jogszabályoknak – például a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvény rendelkezéseinek – való megfelelés.

A Malév Zrt. Közgyűlése a mai napon az alábbi személyi döntéseket hozta: Németh Ákos és Török Endre Igazgatósági tagok lemondását a Közgyűlés elfogadta, új tagok nem kerültek megválasztásra.

A Közgyűlés a Malév Zrt. könyvvizsgálójának a 2010. üzleti évre a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-t, a könyvvizsgálatért személyében is felelős könyvvizsgálónak pedig Gion Gábor bejegyzett könyvvizsgálót választotta meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.