BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

82 ezres bért követelnek - Leállt a Honda-gyártás Kínában

A Honda Motor Co. mind a négy kínai autógyártó üzemében leállt a termelés, miután 1 850 dolgozó az egyik alkatrészgyártó részlegében sztrájkba lépett, béremelést követelve.

Jaszuko Matszura, a tokiói központú Honda szóvivője szerint a sztrájk első ízben sújtja a Honda kínai termelését. Mivel az alkatrészgyártás szünetel, a japán gyártó kénytelen volt mindegyik autó összeszerelő üzemét leállítani. A szóvivő tájékoztatása szerint legalább május 29-ig tart a leállás, a Honda holnap dönt a következő heti termelésről - jelenti a BusinessWeek.

Az alkatrészgyártó üzem dolgozói azt követelik, hogy a havi bérüket a jelenlegi 1 500 jüanról emeljék fel 2000-2500 jüanra (66-82 ezer forint). A dolgozók azt is kérik, hogy bérük megegyezzen az autóösszeszerelő üzemek munkásaiéval. A cég közlése szerint a helyi önkormányzat, a dolgozók és a cég folytatják a bértárgyalásokat.

A Honda kínai értékesítései tavaly az eladások 17 százalékát tették ki. Idén vélhetően 9 százalékkal 630 ezer gépkocsira növeli eladásait az ázsiai országban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.