BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A cukorbetegek a megszorítás első "áldozatai" Görögországban

A világ vezető inzulinszállítója beszünteti a cukorbetegség elleni gyógyszer exportját Görögországba az árcsökkentés miatt.

A dán Novo Nordisk azért vonul ki Görögországból, mert ellenzi az athéni kormánynak azt a döntését, amellyel elrendelte valamennyi gyógyszer árának 25 százalékos csökkentését. Egy görög kampánycsoport a cég lépését "brutális kapitalista zsarolásnak" minősítette - jelenti a BBC.

Több mint 50 ezer cukorbeteg görög polgár szedi a Novo Nordisk gyógyszertét, amelyet töltőtollszerű injekcióval lehet könnyedén beadni. A dán gyógyszergyár szóvivője szerint azért vonják ki a készítményt a görög piacról, mert az árcsökkentés veszteségessé teszi a görögországi forgalmazást. A Novo Nordisk azt állítja, hogy a görög állam 36 millió dollárral tartozik neki, ahogy egyébként számtalan más gyógyszeripari vállalatnak is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.