BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Microsoft újabb fegyvert vet be a Google ellen

A szoftvergyártó óriás a zászlóshajónak számító Office 2010 termékét indítja útjára május 12-én. Az irodai csomag – a Google lépéseire válaszul – egy ingyenes online részt is tartalmaz.

A Microsoft legújabb irodai csomagja Office Web Apps néven ingyenes internetes eszközöket tartalmaz. A BBC-nek nyilatkozó elemzők szerint a webes programok beiktatása egyértelmű válasz a Google lépéseire. A Microsoft egyúttal a Facebookon is kínálja majd irodai programjait.

A Google egy ideje azon dolgozik, hogy szinte minden téren felhő alapú szoftvereket kínáljon a számítógépre telepített, fizetős alkalmazások helyett. Ennek részeként promotálja a Google Docs dokumentumkezelő rendszert is, amely az Office-t igyekeznek kiváltani.

A csomag szövegszerkesztő, táblázatkezelő és prezentációs alkalmazást tartalmaz, a cégek előfizetésért prémium szolgáltatásokhoz juthatnak. A Docs részesedése egyelőre még igen kicsi, mindössze 4 százalék, szemben a Microsoft Office 94 százalékával, de a Google növeli részesedését a piacon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.