BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nyolcadik öngyilkosság után sem gondolkozik el a cég

A Foxconn továbbra is úgy véli, hogy világszínvonalú elbánásban részesíti dolgozóit, annak ellenére, hogy a tajvani összeszerelő cégnél eddig nyolc öngyilkosság történt.

A világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a Foxconn már korábban magára vonta a kínai média figyelmét azzal, hogy egymás után több öngyilkosság történt a 300 ezer főt foglalkoztató senzeni gyárában. A jelenés most ismét előtérbe került, miután egy 24 éves női alkalmazott levetette magát bérelt lakása ablakából a kínai városban.

A Foxconn az AP jelentése szerint sajnálatát fejezte ki az ügyben, de nem gondolja, hogy okolható lenne az eseményekért. A ma közölt eset előtt egy héttel történt az utolsó öngyilkosság, akkor is egy fiatal nőt ugrott le az egyik gyárépületről. A céggel összefüggésbe hozható öngyilkosságok közül a legismertebb a tavaly júliusi eset, akkor egy 25 éves alkalmazott vetett véget életének, miután egy ellopott iPhone ügyében kikérdezték.

A Foxconn többek között az Apple iPhone-t, iPadet és a Mac minit szereli össze, ezen kívül alaplapokat gyárt az Intel számára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.