BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adobe vs. Apple - Trösztellenes eljárás indulhat

Steve Jobs teljes mértékben elítélően nyilatkozott az Adobe Flash-ről és cége mindent elkövetett, hogy a programnyelv kiszoruljon az Apple által gyártott készülékekről. Ez azonban az amerikai piacfelügyeletnek is feltűnt.

Napokon belül trösztellenes vizsgálat indulhat az Apple ellen azért, mert a cég igyekszik kiszorítani a Flash-t termékeiről és ezzel hátrányos helyzetbe hozhatja azokat a fejlesztőket, akik az Adobe programnyelvét használják – írja a The New York Post anonim információs forrásokra hivatkozva.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium, vagy a szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) jár majd el az ügyben, de valószínű, hogy a vizsgálat megkezdődik, igaz, ez nem jelenti azt, hogy döntés is születik majd valamelyik fél javára. az Apple egy hónapja módosította a készülékeihez gyártott programokra vonatkozó szabályokat. Az új rendszer úgy határolja be a megengedett szoftverkörnyezetet, hogy ezzel kiszorítja a Flash-ben dolgozókat, akiknek így nem lesz lehetőségük arra, hogy az Apple online alkalmazás boltjában értékesítsék a termékeiket.

Steve Jobs korábban többször elítélően nyilatkozott a Flash-ről, mondván: a szoftver nehezen kezelhető, hibás és a számítástechnika jövőjét a HTML 5 jelenti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.