Cégvilág

Aki olcsón akar tankolni, utazzon Veszprémbe!

Óriási a különbség országosan a benzin árában. Pillanatnyilag Veszprém megyében a legolcsóbb a benzin, ahol 329 Ft egy liter üzemanyag. Az M3-ason a legdrágább, ott 358 forintot kérnek érte - mondta el a Klubrádiónak Vultur Csaba a holtankoljak.hu főszerkesztője. Gázolaj esetében 306 forint a legalacsonyabb országos ár, és 341 a legmagasabb.

Mától csökken az üzemanyagok ára, a 95-ös benzin árát 6 forinttal, a gázolajét 5 forinttal mérsékli a Mol. A mostani csökkentéssel a benzin átlagára 337 forintra, a gázolajé pedig 319 forintra esik. Ebben az évben eddig összesen 24 forinttal drágult a benzin, tavaly ilyenkor 270 forintot kértek egy liter üzemanyagért, akkor 250 forint volt a gázolaj.

A benzin drágulásának oka, hogy magasabb bázisról indulnak az ára, mivel sokkal érzékenyebb a forint a dollár árfolyamára, mint az euró – mondta Vultur Csaba a holtankoljak.hu főszerkesztője a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában. A magas benzinár az adóbevételeket tekintve az államkasszának jó, ha magasabb az üzemanyagok ára, azzal a költségvetés is jobban is teljesít - tette hozzá.

benzinár dieselár üzemanyagár dízelár
Kapcsolódó cikkek