BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Airbus egyszerre sír és nevet

Az Airbust gyártó EADS európai konszern az idei első negyedben 39 százalékos nyereségcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni.

A nettó profit összege 103 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi első negyedben feljegyzett 170 millió euróról. Az értékesítés 6 százalékkal 8,95 milliárd euróra nőtt, a várakozásokkal összhangban - jelenti a BBC.

Ezen a héten az Airbus duplájára, húszra emelte a 2010-ben leszállítandó A380-as repülők számát. A vállalatnak nehézséget jelent, hogy a szuperjumbo gyártási költségeit jelentősen emelik a megrendelők egyéni igényei.

Louis Gallois, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója szerint a pénzpiacokon bekövetkezett turbulencia azt jelzi, hogy "a válság még nincs teljesen mögöttünk." Az euró gyengült, miközben Európa a szuverén adósság miatti aggodalmakkal küszködik. Ám Gallois szerint az EADS, amely a dollárban elszámolt bevételektől függ, hosszabb távon profitálhat ebből a helyzetből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.