BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az iPad megöli a netbookokat!

A Retrevo fogyasztói elektronikai weboldal megbízásából készült felmérés szerint az amerikai vásárlók inkább az Apple tábla PC-jét választják, mint a netbookokat.

A felmérés során ezer fogyasztó véleményét kérdezték meg, eszerint 78 százalék tervezi, hogy megvásárolja az Apple tábla PC-jét és mindössze 22 százalék nyilatkozott úgy, hogy netbookot választ – jelenti a PCWorld.

Arra a kérdésre, hogy fontolóra vették-e a vásárlást, miután Steve Jobs bemutatta az iPadet, 30 százalék igennel válaszolt és ezt követően meg is vette a készüléket, 40 százalék pedig habozott ugyan, de végül a netbook mellett döntött. A megkérdezettek 30 százalékát nem befolyásolta az Apple új terméke és megvásárolta a korábban tervezett netbookot.

Azok, akik az iPad mellett döntöttek, elsősorban (55 százalék) a kisebb méretet említették szempontként, második helyet foglalt el az ár, harmadik helyet pedig az akkumulátor élettartama. Az elemzők szerint egyébként az iPad egyelőre nem semmisíti meg a netbook piacot, hiszen a két kategória között mintegy 200 dolláros az árkülönbség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.