BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Beengedte a farkast az Apple? - Opera diadal

Az Opera Software közlése szerint áprilisban 2,6 millióan töltötték le böngészőjét az iPhone tulajdonosok, a norvég gyártó komoly sikerként könyveli el a 70 százalékos felhasználó növekedést.

Az Opera az első rivális cég, amely engedélyt kapott az Apple-től arra, hogy az iPhone-ra telepíthető böngészőt forgalmazzon. Az Apple április 13-án bólintott rá arra, hogy megossza a terepet riválisával, azóta 2,6 millióan töltötték le az Opera Minit.

Jon von Tetzchner, az Opera alapítója a Reutersnek nyilatkozva elégedettségét fejezte ki azért, mert az iPhone tulajdonosok jelentős része eszerint legalább egyszer kipróbálta a terméket. Emellett a menedzser szerint kellő számú felhasználó stabilan át is tért át az Operára.

A norvég cég által kifejlesztett mobilböngésző riválisainál akár hatszor nagyobb letöltési sebességet és 90 százalékkal alacsonyabb adatforgalmat ígér. A cég saját közlése szerint jelenleg 58,9 millióan használják a szoftvert. Az elmúlt hónapban a felmérések szerint az Opera vette át a mobilböngésző piacon a vezető szerepet, májusban a piac 26,7 százalékát tudhatta magáénak a vállalat. A StatCounter cég 20,1 százalékos iPhone- és 14,6 százalékos Nokia böngésző részesedést mért májusban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.