BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Béremeléssel harcol az öngyilkosságok ellen a Foxconn

A Foxconn vezetése bejelentette: átlag 20 százalékkal emelik a dolgozók bérét, a lépés reményeik szerint javítja majd a morált a vállalatnál.

A Foxconn hangsúlyozta, hogy a jelentős béremelést hosszú ideje tervezték, ugyanakkor a menedzsment egyik tagja az AP szerint úgy fogalmazott: a fizetések növekedése javíthatja a munkamorált, mert – mint fogalmazott – a rosszkedv és a jókedv is fertőző.

A világ legnagyobb elektronikai összeszerelő cége az elmúlt évben hírhedtté vált, mivel eddig tíz alkalmazottja lett öngyilkos, három dolgozó pedig öngyilkosságot kísérelt meg. Az áldozatok mindegyik fiatal volt és mindannyian a cég Dél-kínai gyárának alkalmazásában álltak.

A Foxconn következetesen tagadta, hogy bármi köze lenne az öngyilkossági hullámhoz, de – mint arról tegnap beszámoltunk – nyilatkozatot íratott alá a dolgozókkal, amelyben vállalják, hogy nem próbálnak kárt tenni magukban. A Foxconn többek között a HP-nak, az Apple-nek, a Nokiának, és a Dellnek dolgozik.

AP - Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.