BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gazdára talált az egymilliomodik iPad

Az Apple mai közlése szerint 28 nap alatt kelt el 1 millió tábla PC, ezzel a cég könnyedén túlteljesítette az iPhone bevezetésekor elért sikert.

Steve Jobs vezérigazgató a mai bejelentés kapcsán leszögezte, hogy az iPhone-nal 74 nap alatt érte el a cég az 1 milliós határt, míg az iPad kevesebb, mint fele ennyi idő alatt teljesítette a limitet. Az Apple vezére hozzátette, hogy a kereslet továbbra is felülmúlja a kínálatot.

Az Apple a bevezetést követő első héten fél millió iPadet szállított ki, pénteken pedig megkezdődött a 3G kapcsolattal szerelt verzió értékesítése. Vasárnapra az új készülék is kifogyott a legtöbb üzletből, a New York-i, bostoni, houstoni kereskedők mind azt mondták a Wall Street Journal érdeklődésére, hogy vasárnapra kifogytak az iPad 3G készletekből.

A Piper Jaffray & Co. elemzője szerint az első hétvégén mintegy 300 ezer 3G kapcsolattal szerelt iPad találhat gazdára. Az Apple nemrég közölte, hogy egy hónappal elhalasztja tábla PC-je európai debütálását, mert nem boldogul az amerikai kereslettel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.