BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már a bankárok közül is sokan az iPhone-t választják

A Standard Chartered brit banki konszern vezetősége felajánlotta a dolgozóinak, hogy vállalati telefonjaikat az eddigi Blackberryről iPhone-ra cseréljék. Az Apple készüléke egy olyan szegmensben kezd teret nyerni, ahol eddig szinte kizárólag a rivális RIM uralkodott.

A Blackberry az üzletemberek telefonjaként ismert, míg az iPhone főként a lakossági vásárlók körében népszerű, legalább is eddig ez volt a megoszlás a két gyártó között. A helyzet azonban megváltozhat, ezt jelzi, hogy a brit Standard Chartered mostantól lehetővé teszi az alkalmazottaknak, hogy az eddig kötelező Blackberryt iPhone-ra cseréljék.

Egyelőre nem tudni, hogy a pénzügyi konszern 75 ezer alkalmazottja közül hányan használnak céges Blackberryt, mindenesetre a cég már a múlt hónapban megkezdte a migrációs folyamatot. Más pénzintézetek, így az HSBC vagy a Morgan Stanley azonban ragaszkodnak a RIM okos telefonjához és a Reuters által megkérdezett szakértők szerint a váltás mindenképpen hosszú időt vesz igénybe, főként biztonsági okok miatt.

Lu Csialin, a Macquarie Securities tajpeji elemzője szerint rossz hír, ha a cégek elkezdenek az Apple-hez vándorolni, de ennek hatása csak jóval később lesz érzékelhető, hiszen a vállalatok előbb saját, belső tesztjeiket hajtják végre. Nem aggódik a RIM kínai üzletágának ügyvezető igazgatója sem. Gregory Shea elmondta: ebben a dinamikus üzletágban gyakoriak a váltások a gyártók között, a piacon számtalan érdekes cég található.

Az amerikai okos telefon piacon jelenleg a RIM rendelkezik a legnagyobb, 36 százalékos részesedéssel, míg az Android operációs rendszerrel futó készülékek 28 százalékot, az Apple készülékei pedig 21 százalékot tudhatnak magukénak az NPD Group jelentése szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.