BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot kaszált az orosz olajóriás

A legnagyobb orosz olajipari cég, a Rosznyefty csaknem 20 százalékkal növelte profitját a kőolaj áremelkedésének köszönhetően.

A Rosznyefty 2,4 milliárd dolláros nettó profitot termelt ki az első negyedévben, 19,4 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. Az állami olajipari vállalat árbevétele 78,6 százalékkal ugrott meg és 14,8 milliárd dollárt ért el.

Szergej Bogdancsikov ügyvezető igazgató szerint a negyedév legfontosabb eredményei a tartósan magas kitermelés és a költségek kordában tartása - írja a The Moscow Times.

Az 1993-ban alapított vállalat közlése szerint a növekedés legfőbb motorja az Észak-Kelet Szibériiában található Vankor olajmező volt. Bár itt csak tavaly indult meg a kitermelés, május közepére már 264 ezer hordó nyersolajat fejtettek ki innen naponta. A cég folytatja a mező fejlesztését és a tervek szerint napi 500 ezer hordó olajat termelhetnek ki innen maximális kihasználtság esetén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.