BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Netes térképharc - A Yahoo feladta a Nokia javára

A jövőben a Nokia biztosítja majd a Yahoo számára a térképes és navigációs alkalmazásokat – jelentette be a két cég vezetője.

A globális partnerség értelmében minden, a Yahoo felügyelete alá tartozó térkép szolgáltatást a Nokia menedzsel majd, cserébe a Yahoo e-mail és azonnali üzenetküldő alkalmazásokat nyújt a finn óriás által gyártott telefonokon. Carol Bartz, a Yahoo vezére a döntést kommentálva úgy fogalmazott: az együttműködéssel az internetes cég nagyobb felhasználói élményt nyújthat, mint riválisai - jelenti az AP.

A két vállalat nem tette közzé az együttműködés pénzügyi vonzatait, de leszögezte, hogy kölcsönösen részesülnek egymás hasznából. 2011-ben világszerte elérhető lesz a szolgáltatás, amely minden esetben mindkét cég márkanevét viseli majd.

A reklám stratégiáról nem esett szó, de a Nokia vezére, Olli-Pekka Kallasvuo hangsúlyozta, hogy az üzlet nyomán jóval több felhasználóhoz juthat el a Yahoo, köztük olyanokhoz is, akik mobiltelefon segítségével kerülnek először kapcsolatba az internettel.

Bartz hozzátette: a Yahoo az elmúlt időszakban más területeken fektetett be, így térkép szoftverei jócskán elmaradtak a folyamatosan fejlesztéseket végrehajtott Google termékei mögött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.