BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Olcsóbb lehet a görögországi nyaralás

Hatalmas károkat okozott eddig Görögország turizmusának a hetek óta tartó, atrocitásoktól sem mentes tüntetéshullám: az athéni hotelekben 27 ezer éjszakára szóló foglalást mondtak vissza május eleje óta a turisták.

A magyarok körében viszont továbbra is népszerűek a görög desztinációk, a lapunk által megkérdezett utazási irodák nem számoltak be lemondott utakról, és az előzetes foglalások száma is a várakozásoknak megfelelően alakul.



A görög kormány válságkezelő intézkedései közt meglépett adóemelések sem drágítják az idei utakat – hiszen az utazási irodák már jó előre leszerződtek az ottani partnereikkel –, sőt, egyes desztinációk esetében, főleg a tüntetések által leginkább érintett Athénban akár áreséssel is számolhatnak az utazók.

Görögország számára létkérdés a nyári szezon: a gazdaság összbevételének körülbelül húsz százaléka a turizmusból származik, és minden ötödik ember ebben az ágazatban dolgozik.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.